مجله موسیقی «بیلبورد» – جامعه موسیقی در سال 1403 چهره های مهمی را از دست داد و این مرگ بود که بار دیگر کام بسیاری از اهالی موسیقی را تلخ کرد و داغ شان در دل ها ماند.
این گزارش در گرامی داشت نام و یاد چهره های موسیقی ست که امسال زیر خاک رفتند و یادشان تا همیشه در تقویم موسیقی ایران، درخشان و با صلابت و به نیکی ثبت خواهد شد…

* فرامز اصلانی
اگه یه روز بری سفر…
دقیقا چند ساعت بعد از سال تحویل 1403، خبر به تلخی و تندی منتشر شد: «فرامرز اصلانی درگذشت.»
جنتلمن و خوش نامی که در عرصه موسیقی و خوانندگی به یک پدیده مهم در موسیقی ایران تبدیل شده بود. حجم محبوبیت و عمومیت آثارش به حدی بود که شب عید، همه صفحات اهالی موسیقی به سوگ نامه مرگ فرامرز اصلانی تبدیل شد. خواننده ای باسواد و بسیار هنرمند که مرگ اش جایگاه او را بیشتر و بیشتر در تاریخ موسیقی ایران نمایان کرد. جایگاهی محترم و والا که نخستین روز 1403 را، تلخ ترین روز سال کرد…

*امین الله رشیدی
* موی سپید و توی آینه دیدم…
امینالله رشیدی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی بر اثر کهولت سن، دار فانی را وداع گفت و پیکر او برای تحقیقات به دانشگاه علوم پزشکی اهدا شد. امینالله رشیدی (زادهٔ ۴ اردیبهشت ۱۳۰۴) خواننده و آهنگساز ایرانی بود. آهنگسازی و خوانندگی رشیدی در رادیو ایران از سال ۱۳۲۷ آغاز شد و در مدت فعالیت مستمرش در حوزه موسیقی بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخته است. جان جهان، افسانه، گل افشان، جلوه عشق و اشک سپیده از جمله آثار مشهور این هنرمند هستند.

* محمدعلی بهمنی
دل من یه روز به دریا زد و رفت…
محمدعلی بهمنی شاعر شناخته شده کشورمان درپی سکته مغزی و وخامت شرایط جسمانی، روز جمعه نهم شهریور در سن ۸۲ سالگی دارفانی را وداع گفت. مرحوم محمد علی بهمنی شاعر و غزل سرا، متولد ۱۳۲۱ در دزفول است و فریدون مشیری نخستین کسی بود که توانایی شعرگویی را در بهمنی، پیدا کرد. او نخستین شعرش را در ۱۰ سالگی برای مادرش سرود و مجله «روشن فکر» در سال ۱۳۳۱ آن را چاپ کرد. بهمنی از سال ۱۳۴۵ همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و و برنامه صفحه شعر را با همکاری شبکه استانی خلیج فارس ارائه داده است. او از سال ۱۳۵۲ ساکن بندرعباس شد و پس از پیروزی انقلاب، به تهران آمد و مجدد به سال ۱۳۶۳ به بندرعباس عزیمت کرد. وی یکی از توانمندترین و موثرترین ترانه سرایان این دوره است و تاکنون با هنرمندان زیادی در عرصه موسیقی همکاری داشته است. ترانه معروف «دل من یه روز به دریا زد و رفت…» را که با صدای ناصر عبداللهی منتشر شده، این شاعر توانمند سروده است.

* فریدون شهبازیان
مرگ در هوای آلوده…
(آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس ایرانی) ۲۲ دیماه ۱۴۰۳ بر اثر مشکلات تنفسی درگذشت.
وی در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد پس از آن همکاری خود را با ارکستر گلهای رادیو آغاز کرد. در آن هنگام ارکستر گلها به رهبری روحالله خالقی و پس از او جواد معروفی فعالیت میکرد. در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد. فریدون شهبازیان از مهر ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. شهبازیان پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کنارهگیری کرد.
این آهنگساز فقید در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز کرد. در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی او با احمد شاملو و شجریان آلبومی مشترک کار کرد و علاوه بر آن آهنگسازی «کاشفان فروتن شوکران» با صدای شاملو را هم انجام داد که این کار در سالهای بعد از درگذشت شاملو به انتشار «کاشفان فروتن شوکران ۲» با آهنگسازی شهبازیان و صدای شاملو انجامید.

* شهریار مسرور
صدای «بلوز» نمی آید…
شهریار مسرور خواننده سبک بلوز روز پانزدهم بهمن در بیمارستان شهدای تجریش از دنیا رفت.
این هنرمند موسیقی که بر اثر نارسایی کبدی درگذشت، از خوانندگان موفق دهه ۹۰ در سبک خود محسوب میشد. از مهمترین آثار شهریار مسرور میتوان به همکاری با فیلم «هوو» اشاره کرد. شهریار مسرور در سال ۱۳۸۴ دوره پرتلاشی را گذراند و اثر مهم او همکاری در موسیقی فیلم «هوو» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد محسوب میشود. این در حالی است که «عادت» و «مادر» نیز جزو قطعات بیشتر شنیده شده این هنرمند محسوب میشوند.


منبع: اختصاصی «بیلبورد»
billboard